Lumea este mulțumită în mizerie

Eu cred că în cea mai mare parte lumea este mulțumită cu starea de fapt a lucrurilor, iar nemulțumirea aparentă este doar o formă de distracție, fie că discutăm de criza economică, eșecul capitalismului, infracționalitate, ipocrizia religiei, etc.. Lumea este exact ca o curte cu poarta deschisă unde găinile sunt duse la tăiat, iar dacă le iei de gât și le scoți afară pe poartă, ele se întorc înapoi la tăiat. Să nu ne facem iluzii, lumea este mulțumită de actualul sistem și de actuala stare a lumii așa cum este ea. Oricine este nemulțumit, vrea doar să se distreze.

Dacă soluții există la toate problemele, iar ele nu sunt puse în practică, atunci asta este concluzia corectă. Dacă ne gândim la corupție de exemplu, soluție există! Ce ar fi așa de greu să pui hoții să se vâneze între ei de exemplu? În cazul unei firme care câștigă o licitație trucată cu statul pentru a împărți cu cineva niște profituri ilegale din niște prețuri umflate mult peste prețul pieței, cel care recunoaște primul totul în justiție aducând toate dovezile, acela să iasă nevinovat, profitul lui ilegal se dublează și devine cinstit pe cheltuiala celui care nu a apucat să trădeze primul, iar cel care nu a apucat să trădeze primul, va trebui să plătească toate oalele sparte. Cine ar mai accepta să intre într-o astfel de afacere de exemplu? Evident că lucrurile sunt mai complicate puțin și pot arăta de ce, dar esențialul e că există soluții la toate problemele societății, iar oamenilor le place mizeria.

Oamenii despre care credem că sunt normali la cap, de fapt ei nu sunt normali la cap ci doar îndeplinesc niște ritualuri care simbolizează normalitatea la cap, iar când constată că ritualurile lor nu mai sunt convingătoare ei înnebunesc total și nu te mai poți înțelege rațional cu ei. Lumea vrea să pară civilizată și normală doar câtă vreme are impresia că poate înșela în acest sens. Când ne dăm seama că nu mai putem înșela, brusc devenim cu toții alte persoane, devenim sadici. Noi ne comportăm civilizat numai câtă vreme trăim aparența că ne putem înșela semenii prin asta. Când vedem că nu mai putem înșela, brusc se rupe filmul și devenim o cu totul altă persoană schimbată radical în fundamente.

Ipocrizia religioasă există în lume pentru că oamenii o vor. Dacă oamenii nu ar fi vrut, nu ar fi fost. Noi trăim doar pentru a ne distra înșelând semenii și pentru a vedea suferința semenilor. A te da mare înseamnă a avea pe altcineva mai jos decât tine. De fapt toți suntem egali, iar a fi sus nu înseamnă decât a înjosi pe altcineva. În biserică oamenii nu măresc pe niciun Dumnezeu ci doar ei se înjosesc! Noi vrem o lume în care semenii noștri să se înjosească. Ne simțim bine atunci când semenii noștri se înjosesc. Noi avem în prezent exact lumea pe care ne-o dorim. Nici mai mult și nici mai puțin.

Nu cred că exagerez, istoria lumii care se învață în școli este marcată numai și numai de războaie și revoluții sau dacă te uiți la un buletin de știri, sau la o emisiune TV de dezbateri, mizeria face legea. După părerea mea, dacă ar fi să avem un plan pentru schimbarea lumii, strategia cea mai realistă ar fi să folosești răul pe post de momeală pentru a ieși în față.

Oamenii sunt atenți numai la ceea ce nu se vrea și la ceea ce nu se poate. Restul este utopie, aberație, momeală sau spectacol artistic. Realitatea crudă are la bază și în esență sadismul. Aparenta bunătate, amabilitate sau politețe de obicei este doar ritual și momeală. Oricine le ia îi serios de obicei este luat drept un naiv și prost care trebuie să-și piardă respectul prin prostia lui de care dă dovadă luând în serios minciunile frumoase și ipocriziile sadicilor. Tot ceea ce este frumos în relațiile interumane de obicei este superficial și are o limită care dacă este depășită, arama se dă imediat pe față cu tot cinismul și toată sălbăticia. În rest este doar nepăsare egoistă. Fiecare își vede numai de pătrățica lui și nu interesează nimic altceva. Apoi cei care pun mâna pe putere, iau câte puțin de la fiecare și cu toate adunate ajung aproape imposibil de înfruntat. În rest lumea este mulțumită pentru că întotdeauna este loc de și mai rău. Noi ne mulțumim doar cu ritualuri de politețe și urări de bine. Dar să fim realiști, vor fi o grămadă de state care își vor pierde suveranitatea din cauza datoriilor, iar procentul celor care dețin bogăția va ajunge ca mai puțin de 1% să dețină mai mult 99% din bogăție și tot așa. Acum 1% din oameni dețin 40% din bogăție și 10% din oameni dețin 90% din bogăție. Sistemul economic are la bază profitul, iar asta înseamnă ca nimeni să nu dea nimic decât numai dacă primește înapoi mai mult decât a dat. Sistemul economic este construit deci pe o escaladare nesfârșită a inegalității sociale, iar noi am trecut cu vederea acest lucru pentru că s-a trăit pe datorie, iar cei cărora le suntem datori sunt chiar cei care ne fac legile și ne cumpără politicienii. Totul are ca scop doar distracția și toți cei care s-au angajat pentru bani să accepte responsabilitatea pentru asta sunt doar niște marionete și niște țapi ispășitori care dacă vor fi dați jos, vor fi înlocuiți cu alții care vor sluji acelorași păpușari.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: